lördag 15 januari 2011

Ett nytt år...och det började bra !

Nu var det ett tag sedan det blev något skrivit på bloggen, det har t.o.m. hunnit bli ett nytt år, bara att börja om från 0 igen i träningsdagboken.

Året började riktigt bra, redan den 2 januari åkte vi på en veckas semester till Teneriffa, bort från snö och kyla. Vi tog risken att bo på den norra, gröna och fina sidan av ön, men samtidigt den sida som får mest regn. Vi hade tur, det blev 6 dagar med non-stopp sol och ca 25 grader, det var så sköööönt att slippa snö och kyla.

Det blev också läge att börja året med ett litet "inofficiellt träningsläger". Bara att gå upp lite tidigare och ta en runda före frukost nästan varje dag. Löpträning i bara shorts och T-shirt, det var ett tag sedan. Det är kul att springa på nya ställen också och leta sig fram på nya vägar lite på känn.

Vi bodde i Puerto de la Cruz nere vid kusten mitt i Orotavadalen. Dalen är egentligen en brant sluttning upp till 1500 metersnivån, med massor av små städer, byar och branta slingrande vägar. Med en enkel turistkarta och lite kartminnesträning efter ha kollat in på Google Maps så gick det ganska bra att hitta runt på småvägarna. Det finns hur många möjigheter som helst och mycket höjdmeter blir det hur man än gör, det gäller bara ett se upp så man inte hamnar på fel sida någon djup ravin och får ta en lång omväg.

Hann med 5 morgonpass under veckan, 74 km totalt, ett av passen blev ett långpass på 25 km som började med en stigning rakt upp till 950 meter de första 9 kilometrarna. Uppe i vägskälet där jag skulle vända nedåt igen fanns litet fik, perfekt för en snabb Cafe Solo. Man kan nog säga att fikagästerna som var på väg till jobbet var lite undrande när jag berättade att jag just sprungit upp från El Puerto på morgon och nu skulle ned igen. Jag antar att man fick bidra med ett samtalsämne för dagen i byn.

Bjuder på lite bilder, även om dom är lite matta i det svaga gryningsljuset.

El Teide, Spaniens högsta berg på 3700 meter syns bra nedifrån Puerto De la Cruz.


Brant gata i La Orotava, det var bara att springa på rakt upp, den fortsatte rakt upp genom byarna långt ovanför stan.


Solen börjar nå ned i dalen till slut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar