lördag 12 februari 2011

Eskilstuna - Train & Run

Förra helgens fundering i vårsolen om att vintern tappat greppet visade sig inte stämma så bra, om nu någon hade trott det. Torsdag och fredag bjöd på en mindre snöstorm med ett dygnslångt snöfall och 2 nya dm snö. Nu är vi tillbaka där vintern var när den höll på komma av sig för ett par veckor sedan.

Men efter snö kommmer sol, snövädret drog bort och under natten till lördagen klarnade det upp, slutade blåsa och blev 10 grader kallt, men med en prognos som pekade på -4 framåt dan.

Perfekt, det var ju dags för VLK's tredje löparutflykt den här vintern. Train & Run 2.0 från Eskilstuna. Med SJ's välplanerade tidtabell, det finns något positivt med SJ, så fanns det många alternativ att välja på. Det längsta 51 km från Eskilstuna och hem.

En strålande fin vinterdag med klarblå himmel, vita landskap och en STOR SOL, det är faktiskt helt OK med vinter när det är så här. Tyvärr var det mycket annat i vägen för många långlöpande VLK'are i dag så vi blev bara 5, trots det absolut bästa vädret. Bara jag själv, Lisette och Gunilla tog hela sträckan från Eskilstuna, Roger och Robert kom med nästa tåg till Kvicksund. Perfekt timing hade det blivit för möte vid ICA Bron i Kvicksund om det inte varit för att jag bjöd på en extra 2 km omväg i Eskilstuna, kände inte riktigt igen gatorna med vinterväglag, nu fick dom vänta 10 min på oss.

Det blev en skön tur hela vägen med 5.45 tempo ungefär, men efter Barkarö och 45 km började benen på de flesta av oss tala om att "nu borde ni väl vara framme snart". Vi kom fram, hela vägen, utan problem. Jag tog en Espresso på stationen för att få en liten kick och sprang sen de sista 4 km hem.

En riktigt skön heldag i vintervädret, den här turen kommer nog att bli en favorit i repris, så ni som missade möjligheterna i dag, häng på nästa gång. Vi kan garantera fina löpvägar i det öppna Mälarlandskapet, men tyvärr inte fler så fina vinterdagar.

Tåget framme i Eskilstuna, dags att ge sig av hemmåt


Omstart över bron efter depåstopp på ICA i Kvicksund


Gunilla, Lisette, Robert och Roger - man kan inte annat än le i sådant vinterväder


På väg vid Rytterne

1 kommentar:

  1. Riktigt trevligt och vintrigt, tack för en bra planerad runda!
    //Roger

    SvaraRadera