måndag 21 mars 2011

Tobacco Road Marathon

Uppladdningen har varit ganska bra, flyt i träningen hela vintern, lite fartpass sista 3 veckorna, 2 dagar på höghöjd och så gårdagens löparladdning. Då finns det inte så mycket att skylla på, lika bra att göra ett nytt fösök på sub 3.

Efter 2 dagar med sommarvärme var det plötsligt en kylig morgon, bara 6 grader kl 7 när man stod där i linnet och väntade på starten som dom dessutom flyttades fram en kvart för att alla bussar skulle hinna ta sig dit. Men starten gick och värmen fick man upp ganska snabbt.

Som vanligt var det många som rusade i början men det lugnade ned sig och det glesnade fort därframme. Större delen av banan gick på en nedlagd järnvägsbank så det var riktigt platt och rakt fram så man hade bra sikt, från 5 miles ungefär och till halvmara passeringen vid 13 miles låg jag på min plats, drygt 30:e räknade jag till vid vändpunkten. Det kändes grymt bra och GPS'n larmade då och då för tempo under 4.00 min, ändå kändes det lätt.

Passerade halvmaran på 1.29, sub 3 och kanske även pers kändes inom räckhåll. Efter halvan så tog jag mig förbi några stycken men samtidigt kom det 3 bakifrån när tempot hade sjunkit lite grann. Jag hakade på trion efter andra vändpunkten och på nytt började GPS'n larma att det gick fort, ett par kilometer, sen fick jag släppa efter lite. Började bli knappt om tid att klara sub 3 och när det blev lite motvind och lite sluttande gator sista 3 km så var det kört, hörde målspeakern alldeles för långt bort. 46 sekunder fattades det närmare bestämt, i mål på 3.00.46. Retligt men tur att man varit under 3 annars hade det varit tugnt. Det blev i varje fall med marginal mitt näst bästa mararesultat.


Kul att springa härborta, det är naturligtvis mycket långt från stämningen i New York men alla som är ute, både publik och andra löpare, är så positiva och alla kommer med peppande rop efter banan.

Solen kom fram under förmiddan och det blev uppåt 13 grader så det var perfekt löparväder och skönt att ta det lugnt runt målet en lång stund när man hade dagen på sig. Reslutatet blev till slut en 31:a plats och dessutom en 2:a plats i M50, bland 1050 startade.

3 kommentarer:

  1. Bra resultat. Hoppas nu återhämtningen blir kort och smärtfri.

    SvaraRadera
  2. Tack Tomas och Lisette!
    Återhämtningen går bra, det blev en lätt runda på drygt 10K i dag, kändes bara lite ömt.

    SvaraRadera