torsdag 3 mars 2011

Stormvarning !!

Det är en vecka med lite mindre löpning just nu, egentligen passar det nog ganska bra för att få till en liten formtopp till Tobacco Road Marathon i USA om drygt 2 veckor. Nu var det inte planerat så, men det är ju alltid bra att passa på tillfälet.

Skidsemester i fjällen med familjen är ju en rätt bra vecka, en mycket aktiv semester med extremt mycket frisk luft kan man säga. Första 3 dagarna var det riktig blå himmel och inte mycket att klaga på, utförsåkning på dagarna och lite träning på eftermiddan med skidor eller korta snabba löppass.

I dag hade SMHI däremot gått ut med en klass 2 varning, med storm och kanske orkan på kalfjället. Prognosen stämde ganska bra men blåsten kom längre söderut än vad SMHI trodde och den drabbade oss. Solen sken visserligen lite till och från i morse men det gick inte att gå upprätt, på toppen blåste det 30 sekundmeter, det var bara att gå in igen och vänta ut vädret.

Fram på eftermiddan hade det lugnat sig något, då kunde man i varje fall passa på med lite längdskidor i dalgången. Och varför inte dra lite nytta av blåsen, bestämde mig för att fortsätta i medvinden förbi Tänndalen och ned till Funäsdalen, sen fick det bli skidbussen hem istället för att slåss med motvinden. En riktigt skön tur även om spåren var lite igenyrda bitvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar