lördag 21 januari 2012

31K och 33C

Är på jobbresa i Buenos Aires just nu, har varit här sen i måndags. Som alltid är löpskorna med på resan så det har blivit lite sköna morgonpass varje dag, tidiga mornar vid 6 ungefär lagom när solen gått upp och det "bara" är ca 25 grader. Dom har nämligen lyckats få en extrem värmebölja just den här veckan med temperaturer runt 35-37 grader varje dag, garanterat halkfritt.

I dag är det lördag och inga kundmöten och eftersom lördag är långpass så siktade jag på ett i dag också, ville inte starta lika tidigt när jag hade dagen på mig och även få en chans att utmana värmen med ett 3 mils pass.

Vattenflaska, pengar för "tankning" på vägen och kamera kom med, bilder blir det en annan gång för jobbdatorn är "låst" för att ansluta externa minnen t.ex en kamera. Någon översmart IT säkerhetspolicy.

Stack ut från hotellet vid 9-tiden med sikte på ett stort parkområde norr om centrum, irrade runt lite i hamnkvarteren först eftersom jag hamnade på fel sida av stationen och en gigantisk busstation. Det blev många bussar att kryssa runt bland innan jag kom ut på rätt väg, går åt lite bussar för en stad med drygt 16 miljoner innevånare, 2 x Sverige nästan.

Kom fram till parkområdet som var som Central Park, nästan lika stort och med masor av gångvägar och lite dammar. Massor av folk var ute och rörde på sig, sprang, gick, cyklade, åkte inlines... det var t.o.m många som verkade löpträna seriöst med vätskeryggan på i värmen.

Temperaturen steg stadigt och solen brände på bra där det inte fanns skugga, det gick åt många depåstopp för att köpa dirket pressad jucie, glass, Pepsi och mera vatten. De första 2 milen gick bra men sen började det vara tugnt, vände åter mot hotellet för att avsuta den sista halvmilen i närområdet ifall det skulle ta helt stopp. Men det gick bra, med reäljt tankstopp varannan kilometer sista milen så funkade det. GPS'n stanade på 31 km och temperaturen hade då nått 33 grader. Blev en kallvattendusch direkt med kläderna på.

Läste på jogg att hemma hade det varit -11 på dagens långpass, 44 graders skillnad!!


1 kommentar:

  1. Oaw! Vilket pass i den värmen! Jag hade avlidit!

    SvaraRadera