söndag 8 januari 2012

Lite berg blev det

Nu har vi varit "hem" till släkten i Småland några dagar, i Taberg närmare bestämt. Det blir alltid trångt i planeringen med fika och mat på alla ställen och så måste man ju passa på att springa lite när det finns berg och backar till skillnad från i Västerås.

För att råda bot på planeringsproblemet så gjorde jag och Sandra slag i saken och smet ut i mörkret redan klockan 7 i fredags morse, till släktens förundran. Vi sprang olika runder, Sandra ville springa själv och jag ville maximera höjdmeter utan att direkt köra samma backe upp och ned. Skönt att springa med 5 cm nysnö som frusit fast efter att ha började som blötsnö, perfekt fäste både på stigar och vägar. Med pannlampa var det fritt fram i alla backar, upp på bergets topp, ner igen och över dalen, tillbaka över dalen och upp på berget igen. När jag nådde toppen andra gången var solen på väg upp långt där nere i söder.Det blev 15 sköna kilometer med drygt 600 höjdmeter. Efter det smakade julfrukosten perfekt. Resten av släkten borde kanske prova?

Efter frukost var det dags för en tur till A6 shopping center, värsta mellandagshysterin borde vara över nu, men det var den inte riktigt.

Räddningen blev sista stoppet som vi gjorde på Intersport, som byggt ut förra året och blivit Megastort, 3800 m2 , en av Europas största sportbutiker, med Sveriges bästa löpsko sortiment. Sandra hittade ett par Nike Free 3.0 som inte finns i Västerås än och för min del blev det ett par "vingar" från Salomon. Jag hann aldrig längre än till skoavdelningen, de andra 3700 kvadratmetrarna får bli nästa gång.
XT Wings S LAB 42 kommentarer:

  1. Tufft pass före frukost! Och fina bilder.

    SvaraRadera
  2. Det är aldig fel med berg. Härliga bilder! :)

    SvaraRadera