torsdag 26 januari 2012

Sao Paulo

Ett stopp till under denna jobbresa, 4 dagar i Sao Paulo, en ännu större stad än Buenos Aires. Någon sa att det troligen bor 18 miljoner här, 2 gånger Sverige i en stad!. När man flyger in för landning ser man bara hus, tätt tätt så långt ögat når, åt alla håll. Inga skogar att ge sig ut i här inte.

Men springa måste man alltid göra i vilket fall som helst och på något sätt går det alltid. Oavsett var så springer jag alltid någonstans, i nödfall finns det nästan alltid ett litet gym på hotellen med något löpband. Hemma vägrar jag löpband, det går alltid att springa ute oavsett väder, man får bara anpassa var man springer och typ av pass, men ute i världen kan det vara lite svårt ibland. I Indien t.ex. kan det vara så mycket folk så det knappt finns plats att sätta ner fötterna och i Saudi känns det nuförtiden inte säkert att springa.

Även Sao Paulo och andra städer i Brasilen kan vara lite osäkra, så innan man riktigt har koll kan löpbandet vara bra. Nu fick det bli 2 dagar med pass på bandet, passade på att köra ett kort fartpass, bandet håller ju farten, och ett 12 km "bergspass" med sammanlagt 800 m stigning. Lite komiskt när man kör korta pass och det under tiden byter folk 2 ggr på alla de andra 7 banden runt omkring.

I dag fick det vara nog med löpband, hade upptäckt att det fanns ett märkligt "motionsspår" straxt intill, en rödmålad asfaltskant på en gata. 1 km spikrakt sedan över på andra sidan och 1 km tillbaka. Massor av folk ute och gick, några enstaka sprang också.  Det fick bli 6 snabba varv, jag hade ju trimmat upp lite fart på löpbandet dagarna innan.

Nu bär det av hem till vinter och friska luften igen, får byta shortsen mot vintertightsen och solen mot pannlampan. Å andra sidan kan man andas utan att fundera över vad man får i sig, mer än det nödvändiga syret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar