lördag 14 januari 2012

Enköpingståge

Fortfarande inte mycket till vinter men i dag var det i varje fall några minusgrader och sol utlovat. Lovande för en bra dag med vinterns 4:e Train & Run. Fick bli uppvärmning 4,5 km till stationen för det fanns inga bussar som passade. Hann precis shoppa en kaffe på Pressbyrån innan tåget skulle gå. Vi var 11 som åkte från Västerås i dag, rekord för Train & Run tror jag.
På Enköpingståge
Framme i Enköping står Jonas och väntar med nyheten att vårt träningspass är omtalat i Enköpingsposten! Mer än vad VLT orkat göra på 3 år, men det är klart vi springer ju inte och jagar boll. Artikeln i Enköpingsposten hade också lockat publik till stationen kl 8 på morgon, 1 person stod där nyfiket, skulle nog se vad det var för tokar som skulle springa till Västerås.

När publiken fotograferat oss drog vi västerut. Motvind den här gången också men ingen nederbörd, solen var på väg upp istället. Lite kyligt i motvinden och några minusgrader, men riktigt skönt några korta sträckor med vinden i ryggen ch solen i ansiktet.

Depåstopp blev det i gränstrakterna, dvs när vi kommit ned i djupa dalgången vid gränsfloden Sagån. Gränsen mellan Uppland och Västmanland alltså, och djupet är relativt sett med Mälardalsmått.


När vi passerat gränsen var det "bara" 3 mil kvar,  blev ganska lugnt tempo fram till Anundshög, men de sista  15 kilometrarna från stoppet vid högen gick desto fortare med Micke som draglok. Inte nog med det, några kilometer på slutet tyckte Daniel att vi skulle köra stelfrusen trailstig på Badelundaåsen, men det gick det också.

En extra krok vid stationen och GPS'n stannade på 50,0 då blev det en efterlängtad fika från Pressbyrån igen. Eftersom jag sprang till stationen i morse fick det bli transport med benen hem också. STELT i benen efter fikastoppet men efter någon kilometer var det bara att rulla på igen. Fick bli en liten omväg hem för en extra kilometer. Man kan ju inte springa 59 km, då måste det lika gärna bli 60 innan man kliver in genom dörren.

4 kommentarer:

 1. Vilka hjältar! Ni verkar alltid passera en kyrka - är det för lite andlig spis eller, vid behov, för snabb jordfästning?

  SvaraRadera
 2. Det är mest att dom ligger så tätt på stäppen så det är alltid någon som fastnar på bild

  SvaraRadera
 3. Kul pass!

  Kommer du till Borlänge 31 mars och springer i 6 timmar? Lagomt träningspass!

  SvaraRadera
 4. Ja fint pass i fint väder.
  Skulle gärna kommit till Borlänge men det känns lite nära TEC.

  SvaraRadera