söndag 11 mars 2012

Viking Memorial - part 2

Söndag morgon och strålande sol, temperaturen stiger stadigt upp från 0 strecket. Det är dags för The Hunt, sista etappen i Viking Memorial. Vi är 13 st som blir utkörda med bil till Munga norr om stan för starten på långa banan. Långa banan har blivit kort i år, "bara" 18 km, för några år sedan sprang vi förbi Munga efter någon dryg mils löpning på Viking och då var det mellanbanan som startade här, vad är det med uthålligheten nuförtiden?
Snart dags för start
Starten går och alla utom Öset springer fel vägval direkt. Klungan håller ihop ett par kilometer men när vi ger oss in i den extremt steniga skogen söder om Munga splittras vi. Jag, Ben och Bergman håller ihop till första kontrollen, ett vägslut som vi nästan lyckas ta från "kortsidan", dvs rakt mot änden av vägen.
Från första blir det sedan flera kilometer väglöpning ut ur skogen, över fälten och upp i Bergaskogen. Från Berga blev det en lagom tuff bana med perfekt mix av lite väg, lite stigar och lite skog.

Som tur är valde jag ol-skor med dubbar i dag även om det var troligt att det skulle vara en del väglöpning. Det var en del väg men vägarna var istäckta, mossarna var istäckta, dikena var istäckta. Sprang långa stycken på rena blåsisen, då är det bra med skor som biter.

Till slut kom vi ut ur skogen vid Orientalen och det var bara att målstämpla, det blev en 10:e plats av de 13. Är man snart 52 får det vara godkänt, dom andra var ju betydligt yngre. Det blev i varje fall en bra träningshelg med 59 km löpning tack vara min extra tur till och från starten i går, ungefär hälften var dessutom i skogen så det blev ganska bra trailstyrketräning också.

Vi får väl se vad det blir av året men så mycket mer orientering lär det inte bli. Nu är siktet inställt mot TEC om 5 veckor, satsar på 2 "volymveckor" nu och sedan lite varierad nedtrappning. Efter TEC är det visserligen 2 maror i Stockholm, men planeringen kommer vara inställd mot Trail Ticino, marorna får fungera som kul träningspass.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar