fredag 6 april 2012

1 vecka och "det sitter i huvudet"...

1 vecka kvar till TEC alltså. Man har visserligen gjort det förut, det är bara ett år sen förra TEC och däremellan har 100 miles gränsen passerats på 2 andra lopp både i Skövde och på Bislett, men det är ändå en lite speciell känsla hur skall det fungera.

Banan lär inte vara någon större överraskningen, efter 16 varv förra året lär man hitta 16 till i år, men hur skall kroppen och knoppen ta sig an loppet denna gång nu när man borde ha blivit några snäpp klokare. Har haft en bättre träning och uppladdning inför loppet i år och blivit några erfarenheter rikare när det gäller långa lopp. Målet är att bättre förra årets resultat, men hur mycket är möjligt?

Om det inte blir några definitiva problem med mage eller skador så sitter avgörandet när det gäller vad som är möjligt som sagt i huvudet, jag vet ju att kroppen klarar 100 miles utan egentliga problem. Då är det perfekt att jag får med mig dotter Sandra som pacer. "Det sitter i huvudet" är hennes devis just nu som ganska nybliven träningsnörd och blivande F&S ledare till hösten. Nu blir det pacing på TEC som ett rejält långpass inför hennes marathon-premiär om 2 månader. Jag lär få höra "det sitter i huvudet" några gånger nästa lördagsnatt utanför Täby

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Det ligger mycket i det. Men vad gör man när huvudet liksom har "kört fast" i det negativa tänket då? Då får man hoppas att det inte sitter i huvudet!

    SvaraRadera
  3. Ja det är väl det som är tjusningen, att vända tankesprialen åt det positiva hållet istället.

    SvaraRadera