söndag 1 april 2012

Klubbhelg

Nu har VLK haft sitt första gemensamma träningsläger, visserligen en "light" variant på läger eftersom vi höll till på hemmaplan i stan men det blev en lyckad helg med mycket blandad träning. Vi var 12 stycken i går och 9 i dag, hade hoppats på lite flera men det fanns ju tävlingar att springa också. Riktigt bra tävlingsframgångar blev det också för klubben. Åsa var den lysande stjärnan med en seger i Borlänges 6h-lopp.

Tillbaka till klubbhelgen som avslutades i dag med långpass. Vi hade tänkt dela på oss och köra 2, 3 eller 5 mils rundor i olika grupper, men alla tyckte 3 mil kändes lagom så det blev ca 3 mil för oss alla. En blåsig men ändå skön söndagsförmiddag.

I går var det en heldag med träning och mycket snack vid VIK skidors stuga där vi hyrt in oss. På morgonen körde Markus Stålbom ett löpteknikpass med oss, temat var att springa utför så effektivt och avslappnat som möjligt, inte så lätt som det låter. Blev många vändor upp och ned för att pröva olika steg och kroppsvinklar och se hur det känns, men som Markus säger, det gäller bara att lyfta fötterna och hålla frekvensen. I slutet av passet blev det lite styrke- och smidighetsövningar, kan ibland se lite märkligt ut ;-)

  Bastu, lunch och vila med snack, sen var det dags att praktisera backtekniken. Vi körde ett backpass på Davids backrunda, en del valde 2 varv andra 3. Tillbaka vid stugan blev det mera bastusnack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar