tisdag 3 april 2012

Tillskott i samlingen och nytt löpsteg!!

Våren är på gång så det fanns behov av ett tillskott i skosamlingen, dom flesta i hyllan börjar ha ganska många mil under sulan nu. Har funderat ett tag på Asics nya Excel 33 och i dag slog jag till.

Provade att filma steget på löpbandet i affären, det var nog 2 år sedan senaste gången. Måste säga att jag blev grymt positivt överraskad hur steget förändrats på dessa två år. Perfekt isättning på främre mellanfoten, först med lite utsida och sen ned med insidan helt utan pronation, trots att skorna är neutrala.
För 2 år sedan var det mycket mera hälisättning och en kraftig pronation framförallt på ena foten.

Tror det finns två orsaker till det bättre steget. Dels alla löpteknikpass med Markus Stålbom som bit för bit gjort att man blivit mer medveten om tekniken och utan att egentligen märka det successivt ändrat steget. Dessutom mera träning och mera träning med andra minimala skor, ända "ned" till Minimus, som stärkt fötter, vrister och vader. Känns bra, ett effektivare steg som dessutom minskar belastningar och skaderisk.

2 kommentarer:

  1. Grattis till de nya skorna och till det fina steget!
    På tal om skor undrar jag om du rekommenderar tävlingsskor (knappt 200 gram) eller mängdträningsskor (exempelvis Nike Air Pegasus, eller motsvarande) på Black River Run?

    SvaraRadera
  2. Tack Fredric!
    För Black River Run är det mängdträningsskor som gäller om man inte är väldigt van vid långa sträckor i lättvikt, dessutom är det en del trail. Vanliga skor räcker dock bra, t.o.m. bättre, behövs inte trailskor. Om det blir extremt blött kanske trailskor är bra, men så blött är det mycket sällan i augusti.

    SvaraRadera