tisdag 8 maj 2012

Igång igen

Efter 4 dagars helvila har det dag för dag blivit bättre i vristen, kändes i princip inget ömt i dag. Dags att göra en liten testrunda. Har hittat tips på nätet och fått matchande tips från Pentti (i andra hand via Hans) om  lite vila och sen träning med tejpning.
Sagt och gjort, efter 30+ år som orienterare, 8 år som marathonlöpare och 3 år med ultra så blev det dags att prova tejpning av vristen för första gången. Det är egentligen märkligt att det inte behövts förut, var och varannan orienterare tejpar ju fötterna alltid eller ibland, jag kanske har stabila vrister eller så sprang jag för försiktigt i skogen, vem vet?

Nu blev det tejpat i varje fall, märkte när jag spang att jag som nybörjare på området nog tejpade både lite för lite och lite för löst. Oavsett vilket så kändes det riktigt bra att springa, och efter vilodagarna så gick det extra lätt, blev både lite längre och lite snabbare än tänkt, gick av bara farten och vårkänslan. Får se hur det går dom närmaste dagarna, om det håller eller fenomenet med svullen och stel vrist kommer tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar