fredag 18 maj 2012

Testade nya ryggan

Ledig fredag i dag, perfekt för ett långpass eftersom jag inte kan vara med på något i morgon. Passade på att testa nya Salomon ryggan, packade den komplett för Trail Ticino och UTMB, allt enligt kravlistan plus rekommendationerna. Stavar, pannlampa, kläder, "proviant" och säkerhetsprylar mm. Med 2 liter vätska blev det totalt 5,5 kg. Tror jag skall försöka skära ned lite på det som inte är helt nödvändigt.

Efter att ha packat klart stack jag ut på Black River Run banan för att köra 2 varav, det blev totalt 34 km med transportjoggen dit och hem. Banan var faktiskt torrare än jag trodde efter alla regn senaste tiden, bara några surhål som gick att parera. Första varvet gick bra i lugnt ultratempo, men andra var lite tungt, gårdagens "bergspass" kändes i benen.

Ryggan fungerade perfekt, satt skönt, tight och mjukt på kroppen, men upptäckte efteråt att den gav lite tendens till skav nere på ryggen, kanske beror det på vilken tröja man har under. Oavsett vilket så blir det mycket träning med packad rygga i sommar för att vänja sig och för att trimma packningen.

Grova planen för de närmaste veckorna ser ut så här...
- Backpass av varierande slag med stavar
- Kortare trailpass, t.ex. på MTB spåret
- Tempo eller långintervall
- Långpass
- Cirkelfys
- Evt en lugn återhämtningsjogg
Långpasset och trail- eller backpasset med ryggan på.

Det blir inte någon toppning av träningen inför Stockholmsmaran i år, någon extra vilodag före och efter annars får maran fungera som långpass med tempo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar