lördag 14 september 2013

Nya mål?

OK... it's done, what's next?

Efter att jag sprungit min andra marathon bestämde jag mig 2005 för att försöka klara sub 3. Det tog 3 år och ett antal lopp som slutade strax under 3.10, men hösten 2008 i Berlin lyckades det. Det blev världsrekord i loppet i det suveräna höstvädret, inte av mig visserligen, men jag lyckades till slut gå sub 3 med en hårfin marginal, 2.59.21.  Jag flöt runt på moln resten av den dagen med dubbla känslor, YES I did it !!! men nu då?

Vintern 2009 hittade jag via jogg.se ett gäng andra långlöpare i Västerås, vi började springa mer och mer tillsammans och det blev längre och längre. Upptäckte att det fanns något bortom maran, ultra...

I maj samma år startade vi Västerås LK och det bara fortsatte, vi blev fler och fler som påverkade varandra. Gränserna flyttades framåt om dom ens fanns överhuvudtaget. I maj 2010 bestämde jag mig plötsligt för ett nytt mål, UTMB. Det tog 3 år det också. Det var inte bara träningen som behövdes för att ha en chans, det var en utmaning att få en startplats överhuvudtaget. Men nu efter 3 år är det igen, YES I did it !!! men nu då?

Som tur är har jag under tiden mot UTMB fått upp ögonen för en helt ny värld, det är inte 42195 m asfalt genom någon storstad som är grejen, det är bergen som lockar, och det finns så mycket att välja på där ute.

I somras hittade jag det ultimata botemedlet mot eventuell "post race trauma", en liten bok med mycket att välja på...

500 lopp i 101 länder runt om i hela världen. Visserligen är inte alla ultra och berg, men det finns många nog. En första genombläddring resulterade i en lista på runt 50 lopp, vissa måsten, vissa skulle vara kul och vissa mer eller mindre extrema utmaningar. Frågan är bara vad man skall välja?

Nu, precis 2 veckor efter UTMB, känner benen att dom vill springa igen, det har blivit 2 lugna pass innan men i dag blev det ett första +20 km pass och det kändes bra. Nu börjar också några idéer ta form, några möjligheter inför nästa år börjar klarna.

Vi får se vad det blir, först skall vi genomföra vår egen Black River Run nästa helg och som "Race Director" blir det en del timmar till det den närmaste veckan. Sen är det nog dags att fräscha upp bloggsidan, jag började med den inför UTMB för 3 år sedan, men nu när det är klart är det nog dags för en nystart. Det är ju faktiskt kul att skriva om allt kring löpningen.

5 kommentarer:

 1. Hur fantastiska målsättningar man än uppnår dyker det alltid upp nya... Himalayan 100 Mile?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hört om den, men det finns ju "La Ultra - The High" om man nu vill lyfta ribban maximalt

   Radera
  2. Kan någon klara det loppet så är det du..

   Radera
 2. Oh, intressant bok! Kanske man kunde låna nån gång...? :-)
  Skriver de om hel- och halvmaror också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant, man får så många vilda idéer. Visst får du låna den, skall bara försöka bestämma mig för något först ;-)
   Det finns alla typer av lopp, även millopp och kortare för dom som gillar sprint distanser.

   Radera