lördag 30 november 2013

30 - 30 - 30 - 30

30 år
30 km
30 löpare
30 november

F&S har funnits i Västerås i 30 år och klubban har växt kan man minst sagt säga, i dag är det över 20.000 medlemmar, i en stad med knappt 140.000 innevånare, var 7:e Västeråsare är med i stans största föreningen. Hela året har det varit jubileumspass av olika slag, i dag var det dags för löpning och då var det naturligtvis ett pass på 30 km, vad annars.

Riktigt många kom och utmanade sina gränser, trots att det var -5 i starten var vi 38 st som gav oss ut utmed Mälarstranden. Efter halva rundan passerade vi F&S på Björnövägen igen så dom som ville kunde kliva av, men det var bara några få som gjorde, vi blev 30 (vad annars) som fortsatte mot 30 km. Det blev riktigt bra fart och alla kunde hålla sitt tempo, vi vände åter och mötte upp när det behövdes. Många i gänget lyckades sätta distans pers och med betydligt bättre fart än dom vågat drömma om. Det går så mycket lättare i ett stort gäng.

Perfekt servis var det också utmed banan, 4 gånger fick vi blåbärssoppa, vatten, godis, nötter, bananer, saltgurka, snittar, mm, rena förfesten. Förfest eftersom det i kväll är dags för den stora jubileumsfesten på ACC, 800 som kommer på fest !!
Hela gänget samlat på väg ut mot Björnöbron
Första depåstoppet efter 10 km
Vilket väder !!
Anna och Therese hade svårt att inte ligga först ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar