torsdag 21 november 2013

Lite sent om en KUL helg

Det har varit fullt upp i veckan så det har inte blivit så mycket datortid, men nu kommer i varje fall en liten rapport från i KUL helg i Kristinehamn.

Sandra och Tobias hade fixat allt perfekt, boende, mat, banor och t.o.m vädret var kanon, vad sägs om strålande sol och runt 10 grader varmt i mitten av November. Allt fungerade perfekt t.o.m SJ lyckades leverera mig 40 minuter före utsatt tid till Kristinehamn!! Tågkaoset efter olyckan vid Södra Station i Stockholm gjorde att jag hann med ett försenat tidigare tåg i Hallsberg, blev 0 minuter väntetid där. 

Blev hämtad på station och efter att alla droppat in på vandrarhemmet åkte vi till en Thai restaurang för en god middag sen blev det en lugn kväll med mycket snack och lite info om morgondagen. Bara några tittade på den misslyckade fotbollen på TV'n
Startdags, nästan hela gänget (fattas bara några "fotografer")

Lördag morgon, samling strax före nio för att ge os ut på dryga 42 km på banan till Swedish Irontrail Marathon som blir ny tävling till sommaren. Visade sig vara en riktigt fin trailbana, för dagen rejält blöt men med kul löpning. 
Cykelbana av grus de första kilometerna
Fina stigar utmed järnleden
Ca 5 km grus i början sen blev det 15 km mycket fin löpning utmed Järnleden upp till Sjöändan där Sandra ställt ut bilen för ett depåstopp men mycket godsaker, glögg t.ex. Efter stoppet blev det tuffare stig utmed Hultetleden tillbaka mot stan, delvis var det i princip stiglöst, det var skönt att komma fram till motionsspåren till slut. Avslutningen på varvet blev ca 7 km asfalt genom stan.
Litet mellanmål för ultralöpare
När vi kom tillbaka väntade mycket godsaker i köket för att återställa energinivåerna, men trots det var vi 4 som letade upp en liten pizzera i närheten och tog varsin pizza till mellanmål kl 16, det skulle ju inte bli middag förrän kl 18. Catering middan kom och sen berättade Tobias om alla upplevelser och utmaningar vid sommarens PTL. Kul med lite flash-back från Chamonix.
Middagssnack, om löpning?
Söndag morgon och start vid samma tid, i dag väntade 50 km grusvägar och lite asfalt. Första milen utmed Vänerns strand sprang alla lugnt tillsammans ned till Picasso statyn (gräsligt ful sak), sen började vi dela upp oss lite efter fart. 
Strålande fin novembermorgon utmed Vänern
Ful staty i behov av underhåll
Mellan 2-3 mil gick det riktigt fort i 5.00 tempo så när vi kom till Sandras depåbil vid 30 km var det skönt med fikastopp, munkar och andra godsaker fanns det i luckan. Efter stoppet delade vi upp oss ännu mera, några fortsatte i 5 tempo, men vi blev 6 i en grupp som höll strax över 5.30. Fattades bara 500 m upp till 50 km när vi kom "hem" så det blev ett litet extra varv för 50. Ett riktigt bra pass i snitt 5.45 fart.
Depåstopp efter 30 km
47 km, nästan "hemma" och solen skiner än.
Det fanns gott om tid att ta det lugnt, duscha och äta rester från middagen i går innan vi fick tjuts till stationen igen för hemresan. En KUL helg med 92 km löpning och mycket löpsnack både mellan och under passen.

Tack Sandra och Tobias för ett perfekt arrangemang!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar