söndag 9 mars 2014

Mängdvecka

Har känt att jag måste hinna få till i varje fall en period med riktig mängd innan tävlingssäsongen kommer i gång. Med bara ca 4 veckor mellan varje av de 4 ultralånga tävlingarna i april-juni blir det inte så stora möjligheter till mängdträning då. Början av året har det blivit lite knappt med träningen pga semesterresa och stukad fot. Har kunnat träna OK i stort sett hela tiden trots det, men inte med någon riktigt mängd. Blev lite inspirerad att ta tag i saken när jag läste på Jonas W's blogg att han kört en mängdvecka på 9 dagar.

Började förra lördagen redan kl 05 för min 50 km bergsultra i Rocklundaskogen, sen har det blivit löppass varje dag  på mellan 11 och 28 km. Bara en löpfri dag, i torsdags, då fick det bli cirkelfys istället, det behövs ju styrka i hela kroppen om den skall hålla. Totalt blev det 18 mil på de nio dagarna, i stort sett allt var ren traillöpning utom 4 mil på Rocklundaspåret och någon mil asfalt för att ta sig till och från skogen.

Kunde inte bli bättre avslutning på denna vecka, våren kom och solen sken äntligen igen, en skön lugn tur på Badelundaåsen i går och i dag en final på mängdveckan. Ett långt trailpass på 28 km med Rodde och Aron.
Foto: Rodde
Foto: Rodde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar