lördag 8 mars 2014

Solen har återvänt

Det är inte särskilt märkligt att vi nordbor dyrkar solen så mycket. Efter månader av mörker och gråväder skiner plötsligt solen, en hel dag!!! I dag var det första soldagen på hela året, vi har hunnit till den 8 mars utan sol. Det blev ungefär lika många soltimmar bara i dag på en dag som vi hade sammanlagt under hela januari och februari. Då är det inte märkligt att vi nordbor kastar oss ut i solen så fort vi får chansen.

Det var inte tänkt att bli något långpass i dag, bara en lite kortare runda. Men när termometern visar 11 grader, solen har strålat hela dagen och man kan ge sig ut i bara shorts och en tröja så blir det för mycket vårkänslor i benen, dom vill springa lite mer, fick släppa ut dom på en 20 km runda i varje fall. Fick bli favoriten Badelundaåsen som alltid är som bäst i vårsol.

Problemet är bara att det är mycket asfaltslöpning dit och hem igen, eller inte, det borde gå att lösa. Valde lite nya vägar, utnyttjade alla skogsområden och gräsytor, sprang bredvid cykelbanor där det gick och det gick ju, det blev nog bara 2-3 km asfalt på hela 20 km rundan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar