söndag 30 mars 2014

Mars månad

Nu har snart mars månad passerat i racerfart och våren verkar ha kopplat ett säkert grepp på vintern som inte riktigt tog chansen det här året. Förra året var jag tvungen att köpa ett par nya Spikcross i slutet av April för att kunna springa på Rocklundaspåret, hela 10 km slingan var då täckt med is. Den här vintern har spåret varit i stort sett snöfritt hela tiden.

Träningen i mars har gått i stort sett enligt plan. Har fått att par veckor med +10 mil och totalt blev det 41 mil under månaden. Ganska växlande miljöer har det blivit också även om tidiga vårkänslor har dominerat. Det började med en rejäl bergsultra i Rocklundaskogen redan den 1:a mars och sedan fortsatte det med en mängdvecka med mycket trail.

Andra helgen gjorde vi ett kort besök hos vintern. Den har ju inte tagit sig hit till Västerås i år så vi åkte upp till den i Sälen istället. Uppe på högfjället har man inte haft så mycket snö på 30 år sägs det. När vi var där hade det sjunkit ihop lite, men det var fortfarande mycket snö och mer kom det den första natten.
Insnöad när man skall ut på morgon pass...
...men solen börjar titta fram
Vinterns enda träningspass på skidor, i nydragen räls
Det blev 3 varv i Högfjällets milspår

En vecka senare åkte vi precis lika långt bort men åt andra hållet, det är 30 mil till Sälen från Västerås och precis lika långt är det "hem" till Taberg utanför Jönköping. Total kontrast i årstider blev det också. Även om det var en helg med släkten så kunde man få till ett par hyfsat långa och rejält kuperade pass, utanför Jönköping finns det lite höjdskillnader.
Toppbestigning i Taberg, 150 meter över landskapet
Det finns rejäla backar i skogens spår också
Ner från berget igen och över Tabergsån
Lite lutning på en del gator är det också
Söndagsmorgon och nu var solen framme här också,
där i norr ligger Jönköping och Vättern
Solen skiner "hemma" i Taberg
Söderut mot de djupa Småländska skogarna
Efter mycket åkande de senaste helgerna var det skönt att vara hemma den här, och vilken helg det blev. 14 grader varmt, strålande sol, 3 löppass med shorts och T-shirt, grillpremiär.... Det är svårt att tro att det faktiskt fortfarande är mars.

Nu blir det en lite lugnare vecka med få och kortare pass, det får bli lite nedtrappning inför årets första lopp. Natten till nästa söndag kl 00.00 går starten för Ursviks Ultra. Den här gången lär det i varje fall inte bli snöpulsning där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar