fredag 13 november 2015

Löpningen i fokus

Den här veckan är det plötsligt mycket löpning i fokus, det behövs lite ljus i novembermörkret, dubbelt upp av allt är det som gäller.

Skohyllan gapar inte precis tomm, men det behövdes lite påfyllning inför vinterns utmaningar i Englands och Grand Canarias berg. Marmot Dark Mountain och Trans Gran Canaria är två helt olika utmaningar som kräver helt olika prylar på fötterna.
Dubbelt upp x 2
För att välja rätt skor till MDM fick det bli ett besök till Letro i Surahammar som har "allt". Jag valde mellan Inov-8 Oroc, VJ Integrator och Icebug Zeal för att få en bra dubbad sko med grepp som funkar både på eventuell is och i blöta myrar. Valet föll på min gamla favorit från orienteringstiden VJ's Integrator. Det har hänt en del med den designen på 10 år, men det lovar gott, recension kommer någon gång.

För steniga, grusiga och troligen torra berg och många mil på Gran Canaria föll valet på den nya uppgraderade Salomon S-lab Wings som är en radikal uppgradering från XT6'an. 6'an har jag kört både UTMB och Lavaredo Ultra Trail i så jag vet att den funkar på bergsstigarna. Skall bli spännande att se hur de förändringar som är gjorde fungerar.

För att krydda på veckans löpfokus så var postlådan full med läsning i går, både Trail Running och Runners World samma dag!

Nu blir det i.o.f.s. inte någon tid till läsning i helgen för väskan är just packad och om några timmar drar jag till KUL helgen i Skövde, då blir det mera dubbelt upp. 5 mils pass på Billingen både lördag och söndag med 50 andra galna ultralöpare. Vi börjar med en fin "liten" trailrunda i morgon, 55 km och nästan 1000 höjdmeter i några branter upp och ner på Billingen.
Packat och klart för en KUL helg
Lördagens kuperade lilla runda som väntar på oss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar