söndag 1 november 2015

Alternativgodis för Ultralöpare

Det har inte hänt så mycket spännande på löpfronten de senaste veckorna så det har varit tyst på bloggen ett tag, här kommer istället ett liten produktjämförelse. Det är förpackningen som gör priset kan man lugnt säga.

Jag kände efter Dragons Back att jag behövde hitta en ny lättäten energikälla som jag inte prövat så mycket på de långa loppen. Något som är annorlunda mot mycket av det andra man stoppar i sig, som är gott och lätt att äta utan att det "växer i munnen" efter ett tag.

Fick tips om CLIF BLOKS Energy Chew, är som en liten energibar men istället för den vanliga nötmixen är det som mjuka vingummin. Jag hittade det i en butik i somras och prövade på 40 km passet för ett par veckor sedan.  Riktigt goda och lätta att äta visade det sig, problemet är bara att dom är svindyra. Ca 40 kr för en liten bar på 60 g, dubbelt upp mot många andra energibarer.

Det finns som väl är andra mjuka vingummin, det borde vara ungefär samma sak. Nu till helgen hade vi köpt en påse Gott & Blandat för att mata alla "spöken" som plingar på dörren, roade mig med en liten jämförelse.

Smak och konsistens:   Väldigt lika, i Gott & Blandat påsen är det dessutom lite variation.

Energi per 100 g:   320 kcal i Clif Bloks, 346 i G&B

Kolhydrater per 100 g:   80 g i Clif Bloks, 85 i G&B
    (varav sockerarter 40 g i CB, 59 i G&B)              

Salt:   0,43 g i CB, 0,15 i G&B

Kalium:   67 mg i CB, inget angivet i G&B

Pris per kg:   667 kr för CB, 74 kr för G&B

Med rätt förpackning kan man ta bra betalt kan man lugnt lära av detta. Det är faktiskt lite mera energi i Gott & Blandat, Clif Bloks har visserligen lite mineral och mera salt men det kan man få från andra källor. Är det bara energi i denna form man är ute efter så är ett pris som är nästan 10 ggr högre ganska häftigt, märkligt att det går att sälja.

1 kommentar:

  1. Kan tipsa den som funderar på energi i det här formatet om att ta Tutti frutti eller Gott och blandat och dosera upp i små återförslutningsbara påsar. Det blir praktiska portionsförpackningar till ett, som du skriver, bra pris.

    SvaraRadera