fredag 23 juli 2010

5-10-15 loppet

I går var det en premiär i Västerås. Premiär för tävling med vår nya löparklubb. Vi ville starta med ett inte allt för stort arrangemang så här första gången vi hade en tävling. Det var också lite av en chansning att köra en tävling mitt i semestertiden, men å andra sidan är det nästan inga andra lopp nu så dom som ville testa tävlingsfarten eller löpfomen fick ett tillfälle. Det var också ett försök att testa ett lite udda koncept med att kunna bestämma sin sträcka under loppet, skall det bli 5, 10 eller 15 km.
Vädret var på vår sida ett kort regn mitt på dagen friskade upp luften, sen strålade solen igen. Det var nog, trots regnet, lite väl varmt att springa och det blev mycket motvind på "hemvägen".
33 kom till start och fördelade sig ganska jämt på de de 3 sträckorna. Ett litet startfält men trots allt ganska lagom för ett första arrangemang av klubben. Trots att det inte var fler startande var den geografiska spridningen stor med deltagare från allt mellan Älvdalen, Stockholm och Lund.
Det mesta fungerade som det var tänkt och jag tror dom flesta var nöjda. Det blev en grymt bra segrartid på 15 km av Philip von Rosen från Hässelby, 50.48 på 15 km trots värmen och motvinden. Resultat och bilder på VLKs hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar