lördag 17 juli 2010

Över Mullfjället


Emelie och Camilla på toppen av Mullfjället, vilken drömterräng för en löpare

För dagens långa fjällpass blev det bussen till Duved för att springa över Mullfjället "hem" till Åre. På bussen från Järpen kom också Emelie och Camilla som hade tänkt ungefär samma sak, kul att det inte blev ett ensam pass i dag heller. Alltid roligare att springa när man är fler. Efter klättringen uppför pisterna i Duved kom vi upp på Mullfjället, ett MYCKET mera löpvänligt fjäll jämfört med Åreskutan, härliga berghällar att springa på närmast toppen och sen en mestadels jättefin och lång utförslöpa ända ned till Ullådalen. Det var bara några få små "klafsmyrar" att ta sig genom.
Efter ett stopp i Ullådalen blev det en ny pistklättring upp på Skutans västslutning. Vid lifttoppen delade vi på oss, tjejerna skulle ta toppen på Skutan en andra gång, själv fortsatte jag ned till Åre över Hummeln. Sprang också några km platt asfalt nere i Åre för att sträcka ut benen lite. Det behövdes speciellt efter utförslöpan i svarta Hummelbranten, GPS'n visade 300 m "fallhöjd" på en sträcka av 1200 m, det tar på knän och ben att springa i sån terräng, men det är bra styrketräning för benen i lagom doser. Uppe på fjället blir det mest klättring när det är så brant, men i pisterna går det att "springa" utför.
Åreveckan är slut, bara att packa och åka hem i morgon, men 10,5 mil och 5100 höjdmeter, både upp och ned, känns bra. Inga skador eller förslitningar, bara en skön trötthet i benen. Känns som en bra grund att bygga vidare på mot de utmanande målen. Nästa vecka blir det lite återhämtning med mera normalsvensk semester....men ett och annat lite lättare löppass blir det nog ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar