söndag 24 oktober 2010

Ordning i (tränings)tillvaron...

Nu har det varit alldeles för många veckor med allt möjligt annat än någon ordning med träningen. Borta med jobbet, förkylning, massor med möten av olika slag på kvällarna, träning har det bara blivit när det har funnits tid.

OK jag sprang visserligen SUM (50 km) för 2 veckor sedan så helt still har jag inte suttit men ändå, bara 8 löppass och 3 jympapass på 4 veckor!

Oktober får bli en tidig återhämtningsmånad så här i efterhand, det skadar ju inte med en sådan ibland också. Nu är det bara att försöka få lite ordning i rutinerna igen och bygga upp träningen till vårens utmaningar, med TEC i April och kanske Nove Colli i Italien i Maj, plus några andra mer "normala" lopp.

Det började redan nu i helgen, det var visserligen städdag ute i kvateret i går så jag fick umgås med grannarna istället för att ta ett lördagslångpass, men det blev bra ändå. Testade ett testpass på F&S i går eftermiddag, Intervall Flex, halva passet var intensivt med ca 30 sekunders intervaller med all möjlig styrka och puls. Sen kom andra halvan av passet med massor av tänjande övningar som sträckte ut alla stela löparmuskler och många fler. Annorlunda och kul pass, nyttigt för en löpare. Får hoppas det kommer med på programmet framöver.

Långpass med VLK blev det ändå i helgen, vi var många som inte kunde i går så det blev ett 30 km pass på söndagsmorgon i stället. 7 st kom till start 8.45, en frostig och skön höstmorgon. Vi han precis runt innan det utlovade regnet började.

Nu får vi se om det kan bli en mera normal träningsvecka, med jympa måndag, löpteknik tisdag, egen runda torsdag och långpass lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar