söndag 29 juli 2012

6 dagar kvar

Nu börjar det kännas att det är nära, nära till Trail Ticino alltså, bara 6 dagar kvar till start. Klockan 8.00 på lördag går starten i Airolo sen har man 31 timmar på sig att klara av 118 km med 8500 höjdmeter. Det skall bli häftigt och spännande, förberedelserna och träningen har pågått ett tag nu, återstår bara att packa och på onsdag bär det av söderut igen.

Träningen har fungerat som planerat under våren och sommaren, trots avsaknaden av riktiga berg, vi får se hur långt det räcker. Banan går mestadels på höjder mellan 1500 och 2500 meter, hela 80% av sträckan är på höjder över 1500, det är inte något jag är direkt van vid.

Upplägget på loppet är en kopia av UTMB så det blir perfekt träning inför nästa års stora lopp. Det är lite kortare, men trots det med nästan lika mycket höjdmeter. Det är premiär för loppet i år så det är bara ca 150 startande, hälften på hela sträckan och hälften springar halva. Man verkar satsa riktigt ambitiöst på att skapa loppet, det skall bli kul att springa när det är så få, en helt annan upplevelse än med UTMB's ringlande lämmeltåg i bergen.

Har "stulit" lite bilder som man lagt ut på Flickr, lockande !
Foton från Trail Ticino


4 kommentarer:

 1. Ser njutbart ut! :D Hur är vädret där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret kan nog bli allt mellan +20 och snö, prognosen såg lovande ut i går men nu säger YR ca 10 grader och regn i dalen. Innebär antagligen snöslask högst upp :(

   Radera
 2. Wow, dette blir heftig. Masse lykke til Bosse!
  Her er det mange utfordrende utforbakker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Olav, ja det är några meter både upp och ned, skall definitivt bli häftigt.

   Radera