måndag 9 juli 2012

Bergpass

Det blev ett sista bergpass i dag, i varje fall på hemmaplan, innan Trail Ticino. Ett nytt 1000 meters pass i Rocklundaskogen. Full packning, +25 garder och fuktigt värre gjorde att det blev lite extra träningseffekt. Det kan ju vara bra om det blir varmt nere i Schweiz, inte helt omöjligt.

Insåg också hur olika regn kan vara när man springer, efter Stockholmsmaran i år har svinkallt regn fått ett "ansikte", i dag var det raka motsatsen. Efter 2 timmars backlöpning i värmen kom plötsligt ett litet skyfall, gud så skönt det svalkade, inte precis tankar man hade i Stockholm. Dagens skyfall var ändå inget mot vad vi hade i går då stan dränktes så både E18 och järnvägen stängdes av i flera timmar, men det var tillräckligt för att fortsätta spola bort min backe som nu delvis ligger ute på Skultunavägen.



På tal om regn, jag såg vädret på TV nyss, dom hade placerat ett lågtryck mitt över Stockholm på lördag, det ser ut att bli ännu en blöt historia i hufvudstaden.

Men nu skall vi inte klaga på regn och kyla mer, vi har en i klubben som kommer längta till kyla och regn om en vecka. Nu drar Micke Andersson västerut för att starta i Badwater den 16 juli. En extrem utmaning, 217 km genom Death Valley i 55 graders värme (i skuggan som inte finns), 95 grader het asfalt mm. Följ hans blogg på Cancerfondens sida, som kommer att live uppdateras av Stefan Manning om tekniken funkar. Stefan som själv går igenom en extrem "resa" sedan mitten av maj. Passa också på att bidra till Mickes insamling för Cancerfonden, "köp" en kilometer av Mickes lopp för 100 spänn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar