torsdag 19 juli 2012

Split all over

Har smitit iväg på en liten semetsreresa till Kroatien och semester är också ett gyllene tillfälle att träna lite. Det finns inget bättre sätt att upptäcka nya städer än tidiga morgonpass. Se staden vakna till liv, folket i stan städar, plockar fram, tar en frukostfika, går till stranden, handlar på marknaden eller börjar "sitta av tiden", allt i lugn och ro innan turisterna vaknar.

Kyrkklockorna i kvarteret ringer hysteriskt kl 06.00, inte 6 slag utan snarare nonstop i 6 minuter, väckarklocka behövs liksom inte, ett perfekt läge att kliva upp och sätta på sig träningskläderna. Efter några dagar i stan har man dessutom fått lite lagom lokalkänsla så man kan leta sig vidare, i dag fick det därför bli ett lite längre morgonpass, 2 mil "Split all over".

Utmed hamnen där båtarna börjat gå till alla öar, förbi stränderna dit alla lokala pensionärer bildar lemmeltåg för ett morgondopp före turisterna. Ut till skogsparken och berget Marjan för en runda på det kuperade motionspåret. Runt och över berget på en helt fantastisk väg med blad de bästa utsikter man sett. Tillbaka ner i stan och genom det gamla palatsområdet från rommartiden, där man kan springa på 2000 år gamla gatstenar. Sen "hem" till vår lägenhet för en frukost med familjen och en hel dag kvar med sol, bad och skön semester. Inte läge att klaga på tillvaron precis.

Lite bilder från rundan får tala för sig själva, det är nog svårt att hitta en bättre och mer varierad runda någonstans. I morgon drar vi vidare ut till havs, då får vi se vad Brac har att bjuda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar