lördag 21 juli 2012

Brac morgon

Resan i Kroatien gick vidare i går med färja ut till närmsta ön Brac, här skall vi vara i den lilla ganska lugna hålan Milna några dagar. Det blir nya marker att hitta löprundor i under mogonpassen, men det är glest med vägar och knappt några stigar i den kuperade, taggbuskiga och steniga terrängen. Tur som man har så visar sig ö-kartan vi hittar vara gjord för cykelturer och den är riktigt detaljerad, t.o.m. med höjdkurvor! men jag konstaterade redan på dagens pass att enda cykeltypen som skulle vara gångbar på de föreslagna rundorna var MTB, det blev ju perfekt för lite traillöpning mixat med asfalt och grusväg. Enda problemet var att det var svårt att hitta även med kartan och småstigarna var helt omärkta.
Hittade i varje fall runt min tänkta 2 milsrunda utan några missöden, mer än en missad avfart in i bushen. Det blev ännu en härlig runda i nya märkliga landskap.
Tidig morgon och solen har nått ned till Milna
Lilla byn Bobovisca sover än, men det är så fint
Morgonsol över Lozisca

Vägen drar upp i bergen, långsluttande 250 meter stigning

Krönet är nått och vägen har krympt,
nu är det 7 km raka? vägen till Milna där nere.
"Vägarna" på Brac är små ibland, men den här är skyltad !!


2 kommentarer:

  1. Jag är jättesugen på Kroatien. Det ser härligt ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan rekomendera det mycket, kul löprundor, fina klipp/sten bad med kristallklart vatten och Spilt har en superfin och urgammal stadskärna.

      Radera