tisdag 11 december 2012

Alternativträningen är igång

Nu är alternativträningen igång för fullt och det känns att det finns en hel del olika muskler i kroppen som inte fått jobba ordentligt, trots cirkelfys 2 ggr i veckan under året.

Det började i lördags med lite längdskidor, det är ju bra träning för pump och lungor men lugnt för benen. Vilken kanondag för skidor, -5 grader, strålande sol och vindstilla. Nu funkade det inte att diagonala så bra, det kändes att det sträckte i vristen så det var lika bra att dubbelstaka non-stopp i en knapp timma på den plana 2 km slingan på Rocklundas gräsytor. Triceps fick sig en riktig omgång.

Fortsatte i söndags med ett spinning-pass, det var första spinningen på flera år men jag tog risken och körde ett intervallpass. Det blev ett riktigt svett-pass, 15 tunga och snabba intervaller, kändes som att pulsen var en bra bit över maxpuls. Nu fick låren sig en omgång.

Måndag och nytt besök på Friskis, graderade upp mitt kort till ett all-kort för de närmaste 8 månaderna så nu kan jag köra alla pass och allt på gymmet. På kvällen var det dags för cireklfys med Robban och Therese, det intensivaste CF passet, en tung genomkörare för hela kroppen.

Varför då inte runda av i dag med ett specialpass som än så länge är för hårt för att platsa i Friskis program. Robban körde ett konceptpass med Cirkelfys X, intensiv puls och styrka i 20 olika moment under en dryg halvtimma med pulsen någonstans mellan 85-95 %.

Just nu känns det som att man kommer att ha problem att klä på sig i morgon, tror jag får ta en vilodag, men på torsdag blir det cirelkfys igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar