lördag 29 december 2012

Ruta 1

Ja jag vet att jag inte skall gnälla, det finns dom som har det mycket värre, men när man inte är van vid skador är det frustrerade att inte kunna springa som man vill. Nu har det gått exakt 4 veckor med total löpvila sedan Bislett, det har blivit en hel del annan nyttig träning men ingen löpning mer än en testrunda på julaftons tomtejogg.
I dag har jag börjat på "ruta 1", börjat en lugn och stadig återuppbyggnad av löpformen. Inför 2013 är målet ovanligt klart och tydligt utstakat, det ligger för att vara noggrann exakt 245 dagar fram i tiden. Fredagen den 30 augusti går starten för UTMB på torget i Chamonix, då gäller det att alla de följande 245 rutorna fram tills dess har fungerat bra utan allt för stora störningar. Det kan vara OK att få "stå över ett kast" någon gång på vägen, men det är blir inte bra om man får "gå tillbaka till gå" och börja på ruta 1 igen. Skulle man missa UTMB nu när man har en plats blir det lite som för OS kandidaterna, man har en chans nu, lyckas det inte då kanske man i bästa fall får en till om 4 år.

Planen fram tills dess blir helt och hållet fokuserad på att bygga upp träningen mot UTMB. Fortsatt mycket cirkelfys och annan F&S träningen för en bra grund med allmän styrka i hela kroppen. Successivt ökad löpning nu i början, men i små steg. Det blir mycket trail och mycket backar framöver.

Lite tävlingar är planerade också, för att det är kul och som motiverade träningar men ingen fokus på att toppa formen någon gång. Dom får bli led i träningen mot UTMB.

Första loppet blir Eco Trail de Paris den 16 mars, 80 km trail lopp in mot Paris med mål i Eiffeltornet  Jag, Per J och Sandra åker dit. Vårsol i Paris?

Nästa lopp är inte definitivt än, beror på hur det känns efter Paris bl.a., men ganska troligt blir det 6 timmars i Borlänge den 6 april. Ett bra långpass på vägen.

I början på maj var det tomt i tävlingsplanen men jag fick tips om ett riktigt trail lopp som verkar hur kul som helst på banbeskrivningen. Kullamannen, nere på Kullen den 11maj. Det var fullt i anmälan, men jag står på väntelista så vi får se.

1 juni är det dags för Stockholm Marathon, har inte så mycket med trail träning att göra men jag är anmäld och det blir nu min 10:e raka start där. Efter 10 får det vara bra tills vidare, det finns ju så många andra lopp att upptäcka, varför kuta runt på samma gator i Stockholm varje år.

Sista tävlingen innan UTMB lutar åt att det blir Vansbro Marathon den 4 juli. Vekar vara en lagom trail variant på marathon. Om det blir start där eller något annat lopp beror lite på semesterplanen i övrigt.

1 kommentar:

  1. Du har en intressant och rolig vår och sommar framför dig! All lycka till!

    SvaraRadera