söndag 28 april 2013

4 månader kvar

4 månader, eller närmare bestämt 124 dagar, är det nu kvar till UTMB, det börjar bli hög tid att komma igång med lite mera specialiserad träning. Nu när istiden släppt sitt grepp riktigt snabbt på bara 2 veckor så är det skogen och "bergen" som gäller. Dags att lämna finlöpningen på alla cykelbanor och ge sig ut på mera tekniskt underlag. Enda problemet är det där med berg, när man nu bor i Västerås så är det ju inte så stora bergsmassiv att träna i.

Det är bara att göra det bästa av situationen så idag blev det 2 rundor på min egen designade bergsrunda  i Rocklundaskogen, 1000 höjdmeter, både positiva och negativa, på 22 km är inte fy skam för att vara Västerås. Passade också på att inviga denna den sista träningsperioden mot UTMB med att köra fullt ut med stavar och packad rygga på ca 4 kg. Känns bra att nu är det på gång.
Stigen upp mot Mount Rocklunda, 40 meter över stan!
Bevis på att istiden definitivt är slut för i år, det är på tiden.
Lite extra motivation dök det upp i postlådan i fredags också, nummerlappen till Kullamannen, och dit är det är det bara 2 veckor kvar. Skall bli kul att få springa på lite andra berg,  även om Kullaberg inte är vansinnigt stort det heller så lär det bli klart häftigare än Rocklundaskogen, behövs lite omväxling och nya utmaningar.

1 kommentar:

  1. Hej Bosse, Riktigt bra att få ihop så många höjdmetrar i Rocklunda skogarna. Får man fråga hur Bergsrundan går?
    Lycka till med löpningen.

    Mvh

    Richard R

    SvaraRadera