söndag 7 april 2013

Några varv i Borlänge

Det blev några varv sprungna i Borlänge i går. Hade tänkt ta det som ett rejält ultraträningspass men som vanligt när man packat grejerna kvällen innan börjar man fundera på vad som kan vara ett mål och vilket tempo man skall köra. När man sen kommer på plats och fått på sig nummerlappen så är det inte riktigt som träningspass längre.

Vi var ett stort gäng från VLK, 8 st blev vi till slut trots att några fick hålla sig hemma sjuka eller p.g.a. annat, men vi fick ändå visa att vi har ett stort ultragäng i klubben. Med så många från klubben var det spännande att se hur det skulle gå.
VLK gänget klara för start   Foton:Laila Ö
Det kändes stelt i början när starten gick i blåsten men efter ett par varv hade kroppen kommit igång och jackan kunde åka av. När jag funderat på möjliga resultat kvällen innan så var 70 km ett utmanande mål som jag inte riktigt trodde på då men som var lockade att försöka nå, 65 var ett rimligt mål och 60 en "minimigräns". Tempot hamnade i början på 5.00 och det kändes bra så jag bestämde mig för att köra på det, skulle i så fall ge 72 km om det höll hela vägen

Två timmar flöt på bra så alla de 3 första milen gick på 50 min. Efter 2 timmar kom jag också ihop med Jan-Erik Ramström som hamnat 1 varv efter p.g.a. ett toabesök, vi höll ett väldigt lika tempo, ibland var jag lite piggare ibland han. Vi höll ihop en hel timma och det gjorde att 5.00 tempo höll ända dit.

När vi passerade varvningen efter 3 timmar blev det en korv och lite dricka, jag gick kanske 100 meter innan jag fortsatte springa, det var första gångpausen hittills. Kände att jag inte skulle fortsätta i 5.00 tempo då skulle det ta rejält stopp senare för benen började stumna betänkligt. Tog det lite lugnare och Jan-Erik drog sakta men säkert iväg.

Jag passerade mara-distansen efter 3.35, efter det fortsatte det vara tungt och tempot sjönk sakta. Någonstans efter 5 mil släppte det efter igen och jag fick upp farten ett tag. Insåg att jag skulle få svårt med 65 men att 60 borde vara lugnt bara jag nötte på, så fick det bli. Till slut blev det t.o.m lite spurt några hundra meter för jag trodde jag skulle hinna förbi varvningen och slippa vänta på mäthjulet så länge, men det gick inte. Missade varvningen med 150 meter så jag blev istället "inmätt" sist av alla.

Det blev till slut 63,6 km, ett helt OK träningspass får man väl säga. I ärlighetens namn så blev det mer satsning än jag tänkt innan, det är ju svårt att låta bli. Jag hade ju hela VLK gänget jagandes bakom också, var ju tvungen att visa "ungdomarna" hur det går till med ultra ;-)

Ett bra resultat för många i gänget blev det, 3 av oss kom över 60, 1 över 50, 2 klev av efter maran och 2 före mara-passeringen p.g.a. skadekänningar.

Vädret då, ja det blev ingen snöstorm, inte ens en enda snöflinga. Snön blev försenade och började inte falla förrän 1 timma efter loppet. Kanske det var gänget i Borlänge Löparklubb som fixade det också, precis lika bra som allt annat i tävlingen. Stort tack till er!

1 kommentar: