måndag 1 april 2013

Påskmix

Påskhelgen har passerat med strålande sol varje dag men med fortsatt iskalla nätter som får snön och isfläckarna att bita sig kvar. Har varit hemma i stan hela helgen och på träningsfronten har det blivit en riktigt bra påskmix.

På 5 dagar har det blivit 4 blandade löppass på totalt 78 km och 3 pass med cirkelfys. Inte någon jättevolym på löpningen, men jag är nöjd med mixen. Började med ett CF pass på torsdagskvällen och på fredagen var det dags för ett "kort" långpass som blev till en halvmara på cykelbanorna i hyfsad fart, slutade på 1:41.

Lördag förmiddag hoppade jag över VLK passet och startade istället lite senare med ett bergspass i Rocklundaskogen. Fortfarande lika mycket is och packade snö, nu börjar dessutom mina broddar bli lite uttjänta och lossnar för ofta, kanske skall satsa på ett par dubbskor, istiden verkar ju hålla i sig och det kanske finns billiga kvar så här efter säsongen. Körde i varje fall min bergsrunda med 500 höjdmeter på snö och is.
Svårt att tro att det är den 30 mars i Västerås. Perfekta skidspår i skogen!
Strålande sol på söndagsmorgon, visserligen -8 i skuggan till en början, men solen värmde rejält efter ett tag, speciellt med vinden i ryggen. Det blev ett lite rejälare långpass på 34 km med mycket sol i det öppna landskapet runt stan.

Fortsatte utmaningarna nu i kväll som avslut på påskhelgen med en "trippel" på F&S. Robban skulle köra dubbla cirkelfyspass med 45 minuter mellan passen. Perfekt, jag satsade på en CF dubblering och utnyttjade 45 minuters pausen till en snabbmil på löpbandet. Kan konstatera att det känns lite varstans i kroppen efter dubbla, och dessutom lite hårdare CF pass, med en snabbmil mellan.

Tror det är läge för en vilodag i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar