torsdag 2 januari 2014

2013

Tänkte göra en liten kort summering av 2013, hur det blev när det gäller löpningen, inte orda så mycket om det, bara några siffror först och sen tänkte jag låta bilderna tala sitt eget språk. Låta bilderna ge känslan av alla variationer man kan uppleva under ett enda år i löparskorna.

Siffrorna först då. Enligt träningsdagboken på Jogg.se blev det 390 mil löpning under året, ja jag vet att det är nära 400 men det sparar vi till ett annat år. 390 mil är trots allt 10,7 km om dagen i snitt årets alla dagar. Dessa mil kom till under 222 löppass, 17,5 km i snitt per pass alltså. Det hann bli 63 pass med annan träning också, mestadels cirkelfys. En total effektiv träningstid på 469 timmar med löpning och annat, det blir 9 timmar i veckan, träning som en kvartstidstjänst om man nu hade varit proffs ;-)

Träningen har fungerat perfekt hela året med stegvis upptrappning från december 2012, som var helt löpfri pga en liten skada, fram till juli för att sen trappa ned mot det stora målet med UTMB. Säsongsvilan kom i september, det passade perfekt efter UTMB och med egna BRR arrangemanget. Sedan oktober är det nu uppbyggnad igen inför 2014.

På tävlingssidan blev det precis som varje år senaste tiden, 6 tävlingar på marathon- eller ultradistans. Eco Trail de Paris, Borlänge 6h, Kullamannen, Stockholm Marathon, Vansbro Marathon och så den stora höjdpunkten UTMB.  Efter UTMB blev det lite vakum, som det lätt blir när man nått ett mål efter flera år, men det har löst sig nu och nya mål är satta, men det är en annan historia.

Nu får bilderna beskriva upplevelsesidan av löparåret...
Januari: Träning på La Palma utmed banan för Transvulcania
Februari: Lunchpass på Mälarisen hemma i Västerås
Februari: Liten träning i The Roaches (UK) under en jobbresa
Mars: Snart målgång i Eco Trail de Paris,  bara 2 av 80 km kvar
April: Piemonte, Italien, jobbresa igen och skorna är naturligtvis med
Maj: Kullamannen, löpning på alla 6 upp ur dödens zon
Juni: På hemmaplan, MTB spåret i Rocklunda, min bergsträning
Juli: Det skymmer, dags för Bruksleden 100 by Night
Augusti. UTMB, ett magnifikt landskap, svårt att välja bild
September: Dags för BRR, tävlingar skall ju arrangeras också
Oktober: En träningsrunda i gryningen
November: En varm KUL-helg i Kristinehamn
December: Train & Run med VLK, Enköping till Västerås (ja vi hade lite snö)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar