måndag 12 december 2011

Glögglunken

Det gäller att hitta i sin stad, i varje fall när det är dags för årets Glögglunk med VSOK. En gammal tradition sen mer än 30 år, en fredagskväll i början av December har några satt ihop en utmanande orienteringsbana i stan.  Utmaningen är inte så mycket snabbhet i löpningen eller säkerhet i orienteringen. Kartan kan i princip se ut hur som helst och vara förvrängd på vilket sätt som helst, det gäller att hitta något som ser bekant ut och gärna slå sig ihop med några andra för att klura ut så mycket som möjligt.

Årets lopp bjöd på minikartklipp från Önsta-Gryta, det gäller att ha lite lokalkännedom kan man säga.
Några av de små kartklippen. Självklart var dom är eller?
Plocka så många poäng som möjligt på 80 minuter var målet. Trots att jag bott på Gryta i 25 år och sprungit otaliga orienteringsträningar genom åren så blev det "bara" 10 av dom 22 kontrollerna tagna på 80 minuter. Någon enstaka till hade vi koll på var dom nog låg, men hann inte med.

Kul och annorlunda "tävling", även om det inte var så mycket vinterkänsla i år med ösregn och floder av vatten mellan alla isfläckar på gator och cykelbanor. Efter 80 minuter i regnet blev det extra skönt med en varm bastu, med lite korv och öl innan matan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar