torsdag 22 december 2011

Lugna veckan

Det har blivit lite mindre än vanligt med löpningen under December. Lite välbehövlig återhämtning efter ett år med mycket spring i benen, passerade årets 365:e mil i lördags under motvindspasset från Köping så det blir första året med mer än en 1 mil om dagen i snitt. Har provat att inte hålla upp helt med löpningen men göra betydligt färre och kortare löppass än normalt under 4 veckor. Varierade med ett enda långpass i lördags och kör nu en riktigt lugn vecka, bara en mil i dag och så tomtejoggen på Julafton.

Det är naturligtvis svårt att hålla sig helt stilla, vila från löpningen kan man ju göra genom att träna annat så den här lugna veckan har det istället fått bli trippelträning på F&S. Cirkelfys i måndags, man börjar känna sig riktigt stark nu efter en hel höst med Cirkelfys mer eller mindre varje måndag. I tisdags blev det test av F&S nyhet för säsongen, HIT = Hög Intensiv Träning, kul pass som lyckades få fram lite träningsvärk trots alla cirkelfyspassen. Prova gärna, men börja med Cirkelfys annars kan jag garantera mycket träningsvärk. I morgon blir det tredje passet på jympagolvet, ett "vanligt" intensivpass.

Efter den här lugna veckan får det vara bra, dags att börja nöta lite mil igen inför kommande utmaningar. Även om det blir mil så skall det bli Cirkelfys, lite HIT och lite intensiv jympa också, det gäller ju att stärka hela kroppen. Fortsätter dessutom mildvädret kan man ju börja lite backträning också, det går ju åt rätt många backpass för att få till många höjdmeter i Västerås.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är svårt att hitta bra backar att träna i. De flesta backarna känns ju rätt korta i jämförelse med alpbackarna!

    God jul!

    SvaraRadera
  2. Speciellt här i Västerås, ni har det ju lite bättre uppe i Borlänge. Men kör jag min 40 meters backe 25 ggr blir det 1000 !

    SvaraRadera