tisdag 27 december 2011

Vårkänslor

OK, det är visserligen den 27 december och även om solen skiner skönt så orkar den knappt över horisonten, men ändå?
När det nu ändå inte är en riktig vinter med gnistrande snö, så är det långt mycket bättre med vårväder och torra löparvägar än blygrått och ständigt växlande mellan plus och minus med ena dagen sörja och nästa dag is. Passade perfekt med ett 30 km långpass i dag precis som jag tänkt mig, visst är det härligt med lite vårkänsla ute?
Badelundaåsen, 1000 år gammal och stans finaste löpväg

När jag passerade förbi Hälla tyckte jag först att folk hade blivit lite väl mellandagsreagalna, det var lång kö ut från Hälla som dessutom gick så sakta så jag sprang fortare. Det fick sin förklaring när jag kom ifatt början av kön, inte shoppingträngsel utan flygplan på vägen!!!
Flygplan på väg till flygplatsen!
Efter att ha följt Badelundaåsen ända ned till Mälaren kom jag fram till piskade vågor i den hårda vinden, inte någon skridskois i år inte.

Arbetslös isbrytare
Ja det var fint i vårsolen i dag, men när det är vinter skall det se ut som det gjorde för nästan precis 1 år sedan. Den 29 december förra året sprang jag från Jönköping till Taberg och upp på toppen av berget i ett helt magiskt vinterväder.

3 kommentarer:

  1. Hur lång del av Badelundaåsen är egentligen löpbar? Jag vet att Anundshög fram till gokartbanan på hälla är alldeles utmärkt men det är ju max nån kilometer.

    SvaraRadera
  2. Nicklas, I princip går det att springa på/vid åsen från Björnöbron till Ansta norr om Hökåsen, det är lite varierande och finaste biten är mellan Hälla och Anundshög, men även mycket av det övriga är fint för att vara runt Västerås. Hör av dig om du vill ha lite guidening på nya vägar.

    SvaraRadera
  3. Tack för erbjudandet!! Låter toppen! Jag behöver verkligen ha lite nya löpvägar nu när jag ska öka på mängden de närmsta månaderna är det tänkt. Speciellt nån bra trail då jag annars nästan bara springer asfalt eller en kort 2,5km skogsslinga. Åsen lär ju vara jättefin att springa på.

    SvaraRadera