onsdag 28 december 2011

Tio backar

I dag kändes det riktigt bra, lätt i steget trots att det var ovanligt stumt i går efter långpasset. Kanske en effekt av att det var en liten smygpremiär på träningen inför UTMB och dessutom satt jag och surfade runt en stund innan för att hitta en plan B om det nu skulle bli otur i lottningen. Det finns mycket som kan agera plan B, problemet är inte att hitta något utan snarare vad man skall välja.

Vad var nu smygpremiären då? Eftersom det är helt snö- och isfritt så passade jag på med ett första "omvänt" backpass, dvs kraftfull gång upp och avslappnad men snabb löpning ner. Det blev 10 ggr i min lilla backe, som även om den är liten så är det den högsta backen i Västerås. Lilla backen är 40 meter hög, 250 meter lång, med 2/3 stig och 1/3 berghällar, inte mycket att hurra för men bra variation och kör man många nog gånger så blir det lite höjdmeter.

Eftersom det var en grå dag så kunde jag lika gärna vänta tills det var mörkt även om jag var jobbledig, kunde köra lite pannlampa för att ännu lite mera komma i UTMB-mod. Vi får se om första omvända backen genererar lite träningsverk i låren den här gången.

4 kommentarer:

 1. Låter ju som bra träning, men lite tråkigt va?!

  SvaraRadera
 2. Men får väl se det som lite mental uthållighetsträning också, 10 är OK men 25 non stop som jag körde inför SwissAlpine börjar bli lite många... men 25 är ju 1000 meter, ett av 9 bergspass på UTMB typ

  SvaraRadera
 3. Har du testa trappmaskin? Då kan man ju även ha ryggsäck med lite extra vikt! Eller band med värsta lutningen? Det brukade jag köra med när jag skulle till Himalaya och klättra! Nästan same same som att springa i Alperna! ;-)

  Jag är otroligt glad att vi har lite backar här i Borlänge!

  SvaraRadera
 4. Har bara kört maskin någon enstaka gång och band bara om jag är riktigt tvungen, håller mig hellre ute i verkligheten. Fördelen med en riktig backe blir utförslöpningen som tar minst lika mycket på benen.

  ..men 5 mil till närmsta lilla berg är lite långt.

  SvaraRadera