lördag 17 december 2011

Motvind

En del pass är mer lämpade för träning av pannbenet än vad andra är. I dag var det min tur att planera VLK's Train & Run och så här dagen efter anmälan till UTMB passar det ju bra med rejäl motvind, regn och blötsnö.

För att ta det från början så föll valet på en tur från Köping till Västerås, dels för att hitta en ny sträcka och dessutom gick det att kombinera med ett kortare alternativ från Kolbäck. Att det sen blev 44 km i motvind och regn får man se som lite bonus, men det kanske inte alla tyckte.


 Vi blev 6 som klev på morgontåget till Köping kl 8.10, fick "underhållning" av en Stockholmare som hade sen fredagskväll och var på väg till Oslo men tydligen blivit avslängd från Swebus i Västerås. Nu fortsatte han "underhålla" på tåget i stället.
Start på perongen i Köping i en grå gryning
Från Köping var det riktigt bra i början, inget regn och inte så blåsigt, enda missen var att någon bonde plöjt upp en väg som vi tänkte springa så det blev lite lerig gärdeskant en bit. Bortsett från det flöt det på bra ända till Strömsholm efter 18 km, men strax innan vi kom dit började det regna lite lätt.
Det blev stopp i Strömsholm och telefon till Alf som höll ihop gänget som tagit det senare tåget till Kolbäck. Bara 500 m kvar för dom, vilken timing, och vilken välplanerad tidtabell SJ har för oss Västeråslöpare.
Depåstopp i Strömsholm, i väntan på gänget från Kolbäckståget
4 man kom från Kolbäckståget, när vi sen sprang vidare och passerade slottet i Strömsholm så dök det upp en man till. Totalt blev vi 11 st i dag, trots att det var pannbensväder precis som utlovat i prognosen.

Strömsholm, 25 km kvar, vinden ökar hela tiden, regnet tilltar hela tiden och såsmåningom övergår det mer och mer i snö. Vi nöter på i bra tempo mot Västerås, bara ett par korta stopp för att samla ihop oss och hinna tugga i oss lite mera energi.

Sista stoppet vid Lundby Kyrka, ösregn, blötsnö och kuling i motvinden


Från Lundby kyrka är det 7 km kvar till Västerås C, nu blev gänget ganska utspritt, jag vet inte om det var hemlängtan, frusenheten eller trötta och stela ben efter 3,5 mil i motvind som styrde oss mest men vi blev ganska utspridda på väg in mot Västerås i 2-3 grupper. Hamnade för min del med Kerstin och Micke i ett riktigt bra 5 minuters tempo sista halvmilen, så när vi till slut kom fram till Mickes bil efter 44 km stannade klockan på 4.00 h blankt.

Det blev ett riktigt bra långpass i dag, inte minst för pannbenet. Dessutom ett rejält test av mitt jackfynd inför UTMB. Efter 4 h och 44 km i motvind, ösregn och blötsnö kommer jag hem och konstaterar att jag är i princip helt torr på överkroppen, kan inte bli annat än imponerad över tekniken.  2 kommentarer:

  1. Man blir lite avundsjuk på det långpasset! :-d

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det härligt med lite uppfriskande väder.

    SvaraRadera