söndag 12 februari 2012

Februarivecka

En helt vanlig vecka mitt i vintern. På träningsfronten blev det inte riktigt som planerat men det funkar bra med lite improvisation ibland.

I måndags började det i varje fall som vanligt med veckans cirkelfyspass på Friskis. Stora utmaningen med det passet är att få en plats, nu är man nere på 2 minuter. Alltså... kl 06.00 varje måndagsmorgon blir passets 54 platser bokade på mindre än 2 minuter!!

På tisdagen var det VLK pass, skulle vara distans med lite fartökningar på slutet, men denna tisdag blev vi bara ett litet gäng som ökade farten redan från början. Trots det lyckades vi få till lite ruscher i modden mot slutet.

Onsdag, vila, skönt med det också ibland.

Torsdag kväll. Hade tänkt köra mitt  "omvända" backpass, men plötsligt hade det blivit -16 igen. Kändes lite drygt att ge sig ut i kylan och köra ett backpass, åkte istället ner till Friidrottshallen där VSOK som vanligt hade torsdagsträning. Har faktiskt inte varit med på det förut i vinter så det var kul. Det kördes kortaste intervallerna, 20 x 400 m. Jag hängde med riktigt bra om man bortser från Öset, som efter 2 varv är nästan ett halvt före övriga "täten". Med 2,5 km uppjogg och lika mycket nedjogg blev det totalt 13 km med en snittfart på 4,01. Länge sen det var så mycket fart i benen.

Sent på torsdagskvällen kom en märklig "förkylning", intensivt kli i nästan som orsakade att det rann kontinuerligt. Fortsatte så hela dan på fredagen, märkligt fenomen, hade ingen som helst sjukkänsla. Lugnade ned sig fram på fredagskvällen, tur det så jag slapp fylla i kasse med näsdukar när vi var på "Ljust och Fräscht" i Bombardier Arena, sjukt kul pjäs var det.

Hade länge funderat om jag skulle köra Ultraintervaller på lördagen eller hänga med på sista Train & Run, denna gång till Virsbo. Med näsans märkliga beteende på fredagen tog jag det säkra alternativt istället, sovmorgon. När det kändes bra fram på eftermiddagen så blev det istället en löprunda ut på Mälarisen.
    
Söndag, 0 grader, strålande sol och bara lätt vind. Under förmiddagen gjorde jag och Ann som hundratals andra Västeråsare, vi tog långfärdsskridskorna ut på isen.Tur och retur från Lillåudden till Geddeholm, 18 km blev det. Efter en sen lunch fick det bli ett litet kortare långpass i solnedgången, "bara" 22 km.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar