lördag 4 februari 2012

Ice Run

Det är strålande sol, i det närmaste vindstilla och -13 grader. Klockan är två och det blev inget lördagslångpass i morse eftersom vi har en utbytesstudent från Frankrike hos oss i veckan. Bilen är inte hemma eftersom Sandra dragit iväg med både den och studenten så en tur på långfärdsskridskorna känns krångligt att komma i väg på. Vad kan då vara en bättre eftermiddag en ett långpass...på isen.

Sprang ned till stan och ut på isen, mycket folk på skridskor, på skidor och till fots, men dom till fots gick, inte var det många fler som sprang inte. Lite synd, underlaget kunde inte vara bättre, 2-3 cm hårdfrusen snö som gav perfekt fäste och perfekt dämpning. På vägen ut över Mälaren mot solen kunde man fortsatt hur långt som helst, men man var ju tvungen att vända hemåt till slut.

Lite kyligare på hemvägen med solen som gick ned, en lite svag motvind och en temperatur som kröp ned till -16, men vilken dag, bilderna får tala för sig själva.

Lite häftigt också, det var precis 50 graders skillnad när jag avslutade långpasset denna lördag jämfört med lördagen för 2 veckor sedan. Båda var lika soliga, lika sköna och lika häftiga, men ändå så totalt olika. Fantastiskt vad människan är anpassningsbar.
Bore fick lite jobb till slut den här vintern också
Utter Inn, ett av Väterås världsberömda hotel, stängt för säsongen
Västerås Skyline från Östra Holmen
Västeråsfjärden utanför Östra Holmen
Dags att vända hemåt....

1 kommentar: