torsdag 2 februari 2012

Trail Ticino


Så var då plan B klar. Det blev inget UTMB i år, men för att se det positiva med det så gav det möjlighet att få ett riktigt bra träningslopp året innan. Efter en del surfande på nätet både före och efter UTMB's lottning så har jag nu hittat något litet "lagom".

Letade efter lopp kring 100-120 km med riktigt mycket höjdmeter gärna lättillgängligt i Alperna för att inte komplicera resan dit. Det fanns några olika kandidater som skulle passa bra, men valet föll på Trail Ticino, 117 km med 8500 höjdmeter. Ca 2/3 av längden på UTMB banan men nästan lika många höjdmeter. Ser ut att vara premiär för loppet och än så länge ett litet lopp, men av hemsidan att döma satsar man seriöst. Det är väl som alltid, antingen är man kända och ALLA skall dit, t.ex. UTMB eller våra svenska storlopp eller så är man vid sidan av media fokus och i början blir det bara de närmast sörjande som kommer.

Ett lagom stort lopp kan å andra sidan vara minst lika kul att springa. Det är bara att ge det en chans, så anmälan är redan på plats i det än så länge lilla startfältet. Backträning i max 31 timmar lär det i varje fall bli, får se hur man klarar "repen" under tiden, men målet stänger efter 31 h.
Miljön går det inte att klaga på av bilderna som ligger på Flickr att dömma, hur vädret blir är en helt annan historia. Antingen en underbar alpsommardag och natt, eller snöstormar, regn och dimma att testa gränserna i, det finns ju fördelar med båda hur man nu ser på det.

Någon som är sugen på att hänga med?

1 kommentar: