lördag 18 februari 2012

Rocklunda Ultra

I morse var det tidig start för långlördagen med VLK, jag gick upp redan 03.30 för att äta frukost och komma iordning, en dryg timma senare joggade jag ned till Rocklunda. Mitt i veckan hade några nämligen kommit på idén att köra ett ultrapass med start kl 05, en runda på drygt 7 km runt Rocklundaskogen och Blåsbo. Hur många skulle dyka upp vid den tiden?

7 st blev det, riktigt bra med tanke på tiden på dygnet, dessutom var det -10 grader och en lätt bitande sydvind.
Kl 05.00, -10 grader, klart för start: Mikael, Daniel, David, Per, Lars-Ove, Robert
Vi drog iväg i ett lugnt tempo, första varvet gick i 5.55 tempo. Lugnt var det i stan också, vi såg inte en enda människa och inte en bil heller till en början, mer än en P-övervakningsbil !? Vad hade den ute att göra kl 5 en lördagsmorgon?

Det blev ett snabbt stopp vid Roberts bil efter första varvet, det kändes kallt. Nu var vi i varje fall igång och tempot blev lite högre, 2:a, 3:e och 4:e varven gick i ett stadigt 5.43 tempo. Själv var jag riktigt seg på varv 2 och 3 men sen släppte det, kanske tack vare gryningen som kom på 3:e varvet. Tyvärr drog molnen in samtidigt så någon sol blev det inte, men lite varmare i varje fall.

Rocklunda började fyllas med folk eftersom det var motormässa i bandyhallen, P-vakterna vid infarterna undrade mer och mer för varje varv vad vi höll på med. Under 4:e varvet ringde Kerstin och pejlade in oss, hon skulle springa lite kortare och valde en senare start.

Vid stoppet efter 4:e varvet gjorde jag och Daniel ett toabesök på Bellevue som precis öppnat kl 8, vi försökte sen komma ifatt resten av gänget innan nästa depåstopp, det blev därför ett 5:e varv i 5.09 tempo. Lite väl snabbt för ett ultrapass. Under det varvet klev Mikael av, han gjorde en riktigt stark prestation, hade tänkt springa 3 varv, nu blev det 4,5 och en rejäl putsning av distansperset.

Det blev som tur var ett lite längre stopp i depån efter 5 varv så vi hann återhämta oss från det snabba varvet. Men farten hade skruvats upp lite, 6:e varvet klockade vi till 5.32 tempo. Efter 6 varv blev det stort manfall, några hade tider att passa, dom andra var nöjda ändå, så efter 6 varv var alla nöjda...nästan!
Svårt fånga alla på samma bild efter 6 varv,
men Kerstin, Per och jag fastnade på en i varje fall
 Som sagt, alla var nöjda efter 6 varv, utom jag. Hade från början siktet inställt på 7 varv och ett pass på +50 km, det kändes bra efter 6 varv så även om jag blev själv och även om varvet började åt hemhållet så fick det bli som det var tänkt. När jag blev själv föll tempo däremot till mera lämpligt "springa riktigt länge tempo", höll 6.09 i snitt och dessutom med extra drickastopp mitt på. Efter 7 varv fick i varje fall jag också springa hem. Det blev en liten extra krok på slutet, man kan ju inte sluta på 54,5. GPS´n stannade alltså på 55 km efter 5:15 h löptid. En annorlunda lördagsmorgon.

4 kommentarer:

 1. Hej Bosse!
  Nu har jag hittat till din blogg.
  Tack för idag, det blev ett fint långpass med distansrekord för mig.
  Fick för ont i låren (tror det var mjölksyra) för att fortsätta. Det såg ut ett tag som jag skulle klara 40km men är supernöjd med mina 39km.

  54,5km bra jobbat!!

  /Micke F

  SvaraRadera
 2. Jag såg nu att det var 55km ;-)
  Rätt skall vara rätt!!

  /Micke

  SvaraRadera
 3. Fint skrivet Bo kul var det men jag blev kall och blöt så jag frös
  hadde jag inte haft det problemet så hadde jag nog kunnat häng med en bit till.Vi hörs ; )
  / Lars-Ove

  SvaraRadera
 4. Vilken kul ide! Att gå upp 3:30 en lördag för att springa! Och så många ni var! Imponerande! Och vilket tempo ni höll! Ni är alla värda en stor applåd! BRA JOBB!

  SvaraRadera