tisdag 21 februari 2012

Isigt... och lite inspiration

Stack ut på träning lite tidigare i dag istället för att vara med på VLK passet. Ville starta i den sköna vårsolen som sken idag, det var +6 grader i Västerås. Problemet med varm vårsol och temperaturer som sjunker lika snabbt som solen går ned är allt smältvatten som fryser och all packad snö som blivit till mos och snabbt fryser ihop.

Ville undvika stans dåligt plogade cykelbanor och chansade på Black River Run banan. Sträckan i skogen och på Rocklunda spåret var riktigt bra, packad snö som inte hunnit bli till is ännu mer än på några få ställen, ganska perfekt löpunderlag. Värre var det utmed Svartån där solen kommit åt och blött upp snön som snabbt frusit till is, som tur var var lite ojämt så skorna bet bra ändå. Bottennappet blev en dryg kilometer längst in i stan där hade det blivit i princip blankis, skulle behövts dubbar på den sträckan.

Trots allt OK i dag, men i morgon blir det fortsatt milt då lär långa sträckor bli olöpbara utan dubb tills isen smält bort eller det kommit ny snö som packats. Känns som att det är lika bra det får bli vår nu, men det är nog optimistiskt att tro på det redan.

Mina nya Salomon Wings fick i varje fall ett bra test, jag har varit lite tveksam till sulmönstret, tyckt det borde vara lite grövre, men det visade sig att det bet riktigt bra i den hårdfrusna snön och knöggliga isen, på ren blankis hjälper ju ändå inget annat än dubb. Känns som ett bra skoval jag gjort inför Trail Ticino och UTMB, läste också nyligen på Sandras blogg att det var ljust sådan som var med henne runt på UTMB förra året.

På tal om UTMB, jag fick påfyllning med lite inspiration i helgen, Daniel E kom med tips om ett Eurosport reportage från förra årets UTMB. Klart sevärt, klippet är 55 min men själva reportaget en knapp halvtimma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar