onsdag 28 augusti 2013

...2 days, packat

Nu närmar det sig riktigt konkret, i kväll har jag packat ryggan inför starten. Det är visserligen 45 h kvar till start men man måste ha ryggan packad och med sig till nummerlappsutdelningen i morgon, den skall kontrolleras så man har alla måsten med sig och märkas eftersom man inte får byta rygga under loppets gång.

Ni undrar kanske vad alla måsten är som man skall ha med sig, det är en ganska lång lista...
- Mobiltelefon, laddad och med olika nödnummer inlagda
- Mugg (finns inte vid kontrollerna, Eco-friendly tävling)
- Vätskebehållare på minst 1 liter
- 2 pannlampor med reservbatterier
- Räddningsfilt
- Visselpipa
- Elastiskt självhäftande bandage
- Mat reserv
- Jacka med fast huva och krav på täthet och andningsförmåga, typ Gor-Tex
- Långa löpartights
- Tröja, mellanlager, vikt minst 180g
- Buff
- Mössa
- Handskar, varma och vattentäta
- Regnbyxor
- ID-kort
- Soppåse

Det var alla måsten, dessutom är det lite annat som behövs också...
- Stavar
- Solglasögen
- Ombyteströja
- Lite pengar
- Liten sax eller kniv
- Lite tråd och tejp
- Vasselin
- Leukoplast
- Toapapper

Det blir en hel del men det hamnar faktiskt bara på drygt 4 kg i ryggan och ju sämre vädret är eller ju kylare natt det blir ju lättare blir ryggan när kläderna istället åker på.

Utöver detta får man dessutom packa en drop-bag med det man tror behövs efter halva loppet. Den transporteras till Courmayeur, där kan man byta ut och fylla på i ryggan efter behov. Ett tillfälle att ladda inför andra halva och andra natten.

I morse blev det en sista liten löptur i Chamonix också, nästan inga backar bara 7 km lugnt för att hålla igång benen. Mitt på dagen blev det en kort-kort liten vandring på en knapp timma i lätt terräng uppe vid Balme, med lunch i solen på berget.

2 kommentarer:

  1. Verkar hetta till rejält nu helt klart (om det inte i Johanssonsk ordning kyls ner av kyla, snö och drivis)! Strategin? Duokörning med Jonas Büüd? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prognosen säger varken hetta eller drivis, men vi får se, inga garantier. Träffade Jonas i Vasaloppets monter på mässan, Peter (hans coach) tyckte han behövde en hare fram till Courmayor, kanske skall satsa på det ;-)

      Radera