måndag 26 augusti 2013

...4 days, PTL

Lite sen på bloggen i dag men det är nu det har börjat var tvungen att vara med i starten och känna in stämningen. Klockan 22.00 i kväll, på Place Triangle de l'Amité mitt i Chamonix var det packat med folk och stämningen hög. Det var dags för start i PTL, La Petite Trotte Á Léon, en lien nätt tur på 300 km med 24000 höjdmeter. Det är 91 team med 2 till 3 i varje som är ute i bergen mellan 4 och 6 dygn i princip självförsörjande. En minst sagt laddad stämning med många spända leenden. Efter start väntade direkt en stigning på 1300 meter rätt upp mot Col du Brévent.
Place Triangle de l'Amité strax före 22.00, stämningen stiger
2 sekunder till start, 4-6 dygns löpning väntar
På väg
Tobias och Jörgen i Team Sweden 100 höjdmeter efter start, bara 23900 kvar
dags att lämna Chanonix och fortsätta upp i bergen
Nu är man ytterligare lite menatlt laddad,men jag får vänta till fredag eftermiddag på min tur, då är vi 2300 som skall tränga ihop oss på det lilla torget inför starten.

Innan det blev kväll var det annars en bra dag, det hotades med regn men blev inget, istället var det en hel del sol och lagom varmt. Det blev lite höjd tillvänjning med lätt vandring ned från Brevent en bit och ett kort lugnt löppass nere i skogslutningen där PTL löparna skulle ge sig upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar