söndag 4 augusti 2013

Nedtrappningen kan börja

Nu är det knappt 4 veckor kvar till UTMB, 26 dagar noga räknat. I dag avslutade jag mängdträningsperioden med ett hyfsat bra maxpass. Det blev 35 km trail i 25 graders värme och med full UTMB packning i ryggan. Svettigt, men det kändes bra hela vägen även om det var lite hett på slutet ute i solen mitt på dagen. Ca 20 km av passet gick på tekniska småstigaar.
Fint i sommarskogen och utmed Svartån på Black River Run banan
Dagens pass avslutade en vecka med 12 mil fördelat på 5 löppass, dessutom har jag hunnit med ett cirkelfys pass. Har nu tränat med lite mera mängd än normalt under 3 månader, maj, juni och juli slutade alla med 40 mils löpning per månad, mycket av det har dessutom varit trail, backar och kupering så mycket det nu går att få till kupering i Västerås.

Har nu tänkt mig en stegvis nedtrappning fram till UTMB, med 4 veckor kvar till start, det kan då bli ca 80, 60, 40 och 20 km per vecka. Känns som en lagom nedtrappning, kroppen får återhämta sig men bibehålla kapaciteten. Det blir fortsatt mest trail och backar, med något lättare terräng ibland för att sträcka ut, dessutom något cirkelfyspass i veckan för att bibehålla styrkan i kroppen.

Vi får se hur denna plan håller och vilket resultat det kan ge när det är dags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar