söndag 25 augusti 2013

...5 days and test run

En lugn dag i Chamonix började med en liten testrunda. Jag sprang på stigar upp i skogen från vårt chalet tills jag kom upp till UTMB banans slutdel.
Chalet La Floria, här passerar UTMB banan med 3,5 km kvar.
Svårt att missa med alla blommor mitt i granskogen
Det blev ungefär 300 meter i höjd upp dit sen sprang jag de sista 3,5 km av banan hela vägen ner, in genom stan och fram till målportalen. Den "slutspurten" tog 19 minuter i lugn utförslöpning, vi får väl se hur lång tid det tar nästa söndagsmorgon med 165 km bergslöpning i benen. Kan i varje fall vara bra att ha bilden av den slutspurten i minnet när det känns tungt därute i bergen. Fortsatte en bit till så det blev 10 km med +/- 500 meter höjd.

Efter lunch började morgondimman och molnen lätta så vi gjorde en turistutflykt med bergbanan upp till Montenverts och Mer de Glace. Fick se hur enormt snabbt våra glaciärer krymper, det satt små skyltar var kanten varit tidigare år och det har gått extremt fort på senare år.
Det är ungefär 50 meter ned till glaciären, detta har försvunnit på 23 år.
Nere i byn igen blev det en fika med PTL och UTMB snack, Tobias Lindström och Jörgen Johansson som startar i PTL i morgon kväll kom ned i dag. Dom skall ut på en liten nätt tur på 300 km med 24000 höjdmeter, helt utan support under 4-5 dagar.

Kollar lite bloggar också, inte så ofta man blir omnämnd tillsammans med Jonas Buud, får väl se om man kan leva upp till det ;-)

2 kommentarer:

  1. Fortsätt uppdatera :) Spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart, man kan ju inte lämna DNF innan man ens kommit till start!

      Radera